Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Térburkolás

blockpaving1.jpg

 

 

 

 

 

 

Térburkolás

 

 

Mint minden alapos munka, a térkő lerakás is a terület felméréssel kezdődik. A terepviszonyok vizsgálatánál szem előtt kell tartanunk az időjárási változásokat, a talaj vízelvezető tulajdonságait, az alapterület jellemzőit és a várható terhelés mértékét, ennek megfelelően tudjuk megállapítani a munkafolyamatok hosszát és becsült költségét. 

 

A tér a burkolandó terület talaj kitermelése, kézi és gépi erővel történik, a terheléstől és a térkő típusától függő mélységig. Az alapokon spórolni nem szabad, különben megsüllyed. A térburkolás tükrének kiszedése és a szintek kijelölése után a térburkolat szélein a szegélykövek betonágyba kerülnek. Ezután durva murvát terítünk el egyenletesen amit lapvibrátorral,  tömörítünk. 

durva szemcse szerkezetű őrleményt 0,20 finomságú murvával ékeljük ki, amit szintén nagyfokú döngölés követ.A fektető réteghez, ami egyben az utolsó réteg, 0,5-ös kőport használunk, ami az ágyazat szintre húzását biztosítja! Ez nagyon fontos réteg, hiszen ebbe kerül a térkő lefektetésre A fúgákat finom homokkal vagy apró zúzalékkal kitöltjük, lesöpörjük, majd a felületet vibráljuk.

Minden esetben egyedi árajánlatot adunk!